KONKURRENCE

SIGMA SWIMS konkurrenceafdeling er et elitært samarbejde mellem de to moderklubber, SIGMA SWIM Allerød og SIGMA SWIM Birkerød. Startfællesskabet blev startet i 1998 og har lige siden vundet adskillige mesterskaber på nationalt plan samt dannet fundament for topsvømmere med internationalt niveau.

SIGMA SWIM består af senior- og juniorsvømmere samt årgangssvømmere. Disse svømmere træner sammen på tværs af de to klubber.  Alle svømmerne deltager i de nationale stævner, og en stor del af svømmerne deltager desuden ved stævner i udlandet.

SIGMA 1, SIGMA 2 og SIGMA 3 udgør i alt over 60 elitesvømmere (januar 2018). Dertil kommer SIGMA 3 og SIGMA 4 med over 40 svømmere, som også er et fælles hold for SIGMA SWIM Allerød og SIGMA SWIM Birkerød. SIGMA SWIM Allerød og SIGMA SWIM Birkerøds øvrige konkurrencehold (SIGMA 5 og TALENT) udgør en gruppe på mere end 70 svømmere.

Samtidigt med udviklingen af et elitært svømmecentrum har SIGMA SWIM bidraget og støttet Dansk Svømme Union og TEAM DANMARKs hidtidige elitære satsning. SIGMA SWIM har bidraget med svømmere, trænere og ledere til det gamle talentcenter samt levering af svømmere til både det gamle og det nuværende elitecenter. Det opfattes som en vigtig og integreret opgave af vores lokale arbejde at støtte udviklingen af dansk svømning som helhed og give svømmerne den valgfrihed som er vigtigt for at støtte den individuelle udvikling. Således er SIGMA SWIM i dag også udnævnt til TEAM DANMARK Kraftcenter.

SIGMA SWIMs konkurrenceafdeling består af følgende hold:

SIGMA 1
SIGMA 2
SIGMA 3
SIGMA 4
SIGMA 5                   (Birkerød og Allerød har hvert sit hold)
SIGMA TALENT    (Birkerød og Allerød har hvert sit hold)

Derudover har SIGMA SWIM en række andre hold som også stiller op til stævner:

SIGMA HANDICAP – Klubbens handicap-konkurrencehold
SIGMA TEENS         – Klubbens ungdoms-konkurrencehold
SIGMA MASTER     – Klubbens voksen-konkurrencehold

Alle konkurrencehold kræver udtagelse af træner, pånær SIGMA TEENS og SIGMA MASTERS.