SIGMA SWIM KLUBMESTERSKAB 2020

januar 6, 2020 3:36 pm Published by Leave your thoughts

DANSKE REKORDER, SIGMA SWIM KLUBMESTRE OG HÆDRINGER

I årets første weekend blev Sigmas klubmesterskab afholdt i Birkerød Svømmehal. Der skulle uddeles medaljer og kåres klubmestre på alle hold – lige fra talentholdet til Seniorholdet over pre-masters, masters og para-svømmere.

Klubmestrene på hvert hold kåres på baggrund af deres samlede Fina-point for fire løb (tre løb for Talentsvømmerne) i forskellige discipliner svømmet under klubmesterskabet. For de mindste svømmere uddeles yderligere medaljer for hvert enkelt løb.

FINA står for ”Fédération Internationale de Natation” og er det internationale svømmeforbund. For at give svømmere over hele verden mulighed for at sammenligne deres præstationer på tværs af løb, bassin og køn har de udviklet begrebet ”FINA Point”.

FINA point bliver udregnet udfra hvor tæt en tid er på "basetiden" på den pågældende distance (løb+bassin). Basetiderne bliver opdateret en gang om året, og er de gældende verdensrekorder på det tidspunkt basetiderne bliver opdateret. ”Basetiden” er den tid som man skal gå for at opnå 1000 FINA Point.

På førstedagen af Sigmas årlige klubmesterskab lykkedes det for Anton Ørskov Ipsen at sænke den danske rekord på 800 fri kortbane. Det skete på de første 800 meter af 1.500 fri. Den danske rekord lød på 7.39.03 – en tid som Alexander Aslak Nørgaard også svømmede på udlægget til 1500 fri. Den rekord har Anton nu forbedret med 4.43 sekund til 7.34.60.

Også Masterssvømmer Henrik Pedersen ville være med i kampen om de danske rekorder. I aldersgruppen 55 – 59 år satte Henrik således hele tre danske rekorder under stævnet: 200 ryg i tiden 2.31,72, 200 bryst i tiden 2.49,67 og 200 fri i tiden 2.11,47.

Efter en masse svømning fredag og lørdag blev klubmestrene kåret ved Klubmesterskabsfesten lørdag aften. I løbet af aftenen blev også følgende priser uddelt: Årets svømmer på hvert hold, svømmerne der har opnået flest Fina-point, årets præstation og ikke mindst årets frivillige.

Du kan læse mere om klubmesterskabet HER

 

 

Categorised in:

This post was written by Helle Refsgaard Amstrup