DANSKE OPEN MASTERS 2020 – KNOKLER & KNUCKLES

marts 9, 2020 4:29 pm Published by Leave your thoughts

Der blev knoklet og ”knucklet” til rigtig mange guldmedaljer i weekenden 7-8 marts, hvor Danske Masters Mesterskaber 2020 på kortbane blev afviklet i Birkerød svømmehal.

Sigma stillede med et rekordstort hold på 40 svømmere til hjemmebane event ‘en og alle var topmotiverede for at vise de 24 danske og 4 udenlandske klubber, hvem der var konger og dronninger af Birkerød svømmehal. Sigma havde til stævnet 95 individuelle starter og hele 28 holdkap starter og satte dermed et meget stort svømmefodsaftryk på hele stævnet.

Ud over Sigma holdet kastede fire tidligere danske olympiske svømmere også lidt stjernestøv over arrangementet. Kirsten Strange/Campell, Søren Østberg og Christian Toft var alle i vandet og kæmpe om medaljer, mens Jeanette Ottesen nøjedes med at kigge på fra tilskuerpladserne.

Sigma Masters svømmere ældes selvfølgelig med stor, stor ynde og for første gang stillede vi en holdkap oppe i gruppe F. Dvs. 4 svømmere med en gennemsnitsalder på over 70år. Deltagerne som stillede op i 4*50fri Mix var Olav Ryan, Judy Eriksson, Belinda Bellaire og Steen Elborne. Og guld vandt de også.

I den modsatte ende af skalaen stillede Sigma også med to holdkapper i pre-Masters kategorien. Her skal hver svømmer være over 20 og under 25år gammel. Begge holdkapper var med Alexander Eggers, Maxemillian Pedersen, Anne Huse Gaarde-Hansen og Karina Garne Larsen. Pre-masterne vandt den ene holdkap. men blev disket i den anden for tyvstart.

Lidt øvrige highlights fra stævnet var:

  • De mest vindende Sigmaer var Mads Gjerløv og Michael Nielsen, der hver vandt 9 guldmedaljer. Caroline Suhr, Cecilia Maunsbach, Ane Andersen, Claus Lerche Iversen, Jacob Lercke Skytte og Henrik Pedersen vandt hver 8.
  • Sigma sætter 8 danske rekorder i holdkap. Heraf var 4 af rekorderne også nordiske rekorder.
  • Sigma sætter herudover 10 individuelle danske rekorder. Claus Lerche Iversen(D) 200 IM 2.10,19 Jacob Lercke Skytte(C) 200IM 2.09,97, Henrik Pedersen(G) 400IM 5.19,52 200IM 2.28,18 100 fri 58,74 og 100bryst i 1.16,70, Cecilia Maunsbach(G) 800fri 11.46,28 1500fri 22.07,67 Jonas Henriksen(E) 50bryst 31,69 og 100bryst 1.10,30
  • Der blev sat 3 individuelle nordiske rekorder. Henrik Pedersen(G) i 400IM og Jacob Lercke Skytte(C) i 200IM. Den sidste nordiske rekord blev sat af Claus Lerche Iversen(D) i 200IM – men denne kan ikke godkendes fordi bane 4 som han svømmede på er for kort i forhold til de nye skærpede FINA regler. Vi vil meget gerne have et bassin, hvor også bane 1,2 og 4 kan opfylde FINA’s krav – og såmænd da gerne også en 50 meter pool 😊
  • Sigma har i Peter Holmsteen (1963) en af de to ældste mænd i Danmark som stadig kan svømme under 1 minut på 100fri.
  • De mest populære masters løb er klart 50 meter løbene. Men også de mere langhårede løb har nogle fans. Sigma havde 2 kvinder og 2 mænd med i 400IM (Lone Tolstrup Karlby, Caroline Suhr, Claus Lerche Iversen, Henrik Pedersen) og det samme i 1500fri (Cecilia Maunsbach, Michelle Skjoldsøge, Christian Drachmann, Mads Gjerløv). 200 butterfly var ”desværre” ikke på programmet i år.
  • Cecilia Maunsbach sætter DR i 800 og 1500 fri i samme løb i gruppe G

Alt i alt var 2020 udgaven af danske kortbane masters mesterskaberne en kæmpe stor Sigma succes. Med 76 danske mesterskaber var det en medalje regn der sagtens kunne konkurrere med sidste måneds danske regnvejrsrekord.

Hvis nogen i øvrigt ikke skulle vide det, er en knuckles hilsen at hilse/lykønske hinanden med knoerne – aka fist-bump. En gestus der blev anvendt af Sigma svømmerne og præmie overrækkere under hele stævnet og hurtigt også adapteret af alle de øvrige svømmere.

Tak for en god weekend til alle – og især til de mange frivillige hjælpere der under stævnet holder godt styr på alting både stort og småt.

Fra Sigma Masters

Categorised in:

This post was written by Helle Refsgaard Amstrup